Xarxa nudista per protegir les platges nudistes catalanes


Les platges nudistes de Catalunya, en general, no estan passant els seus millors moments i aquest estiu del 2020 encara menys.

Des de fa anys en diverses platges amb una llarga tradició nudista ha augmentat molt el nombre de persones que utilitzen banyador i això arriba a incomodar als propis nudistes. Aquest estiu amb les mesures de separació que s'exigeixen en moltes platges ha fet que més banyistes fugin de els platges més urbanes i vagin cap a platges menys vigilades i de difícil accés, que coincideix més amb la majoria de les platges nudistes. Aquesta situació segurament continuarà el proper estiu i cal buscar fórmules per evitar que els nudistes quedem arraconats o marginats en algunes de les platges de tradició nudista.

No hi ha una solució fàcil. És un tema de falta de respecte general d'una part de la societat, d'incivisme, que també es veu en la massificació en rius i gorgs que ha provocat la prohibició del bany o del seu accés.

Hem de fer alguna cosa pel que queda d'aquest estiu, però sobretot pels propers.

Porto anys intentant organitzar els nudistes de Catalunya, però costa molt agrupar usuaris de totes les platges nudistes. La proposta que torno a insistir és organitzar els nudistes habituals de les diferents platges de tradició nudista de Catalunya, i alhora buscar accions comuns arreu del territori, tot i que segurament no cal fer el mateix  a totes les platges, però si es poden coordinar les diferents accions.

La millor forma de fer això ha de ser a través de les associacions naturistes, però amb la participació tant de socis com voluntaris no associats per assegurar arribar a tot el territori.

Us animeu a col·laborar? Voleu participar?

Una de les propostes és actualitzar les dades amb fitxes i fotos de les platges nudistes de Catalunya

Si voleu col·laborar com a voluntaris d'una platja nudista ompliu aquest formulari de voluntaris de platges nudistes.

Els objectius o accions a fer són diverses com proposar mesures o accions a fer al platja, fer seguiment, informar de qualsevol incidència, informar als usuaris, enganxar cartells quan calgui, organitzar una neteja de la platja, etc.

Animeu-vos a col·laborar!